vineri, 15 decembrie 2023

ALEGE PUIUL

 


Când a venit un mare șef al agriculturii noastre cu sloganul ALEGE OAIA, eu am fost foarte supărat.
Păi ce, e șef numai pentru oi, sau e pentru toate domesticele din ogradă?
Adică, cu ce-i oaia mai brează decât vaca, sau berbecul decât capra?
Hai, că despre porc nu mai vorbesc, că ăla e deja o axiomă în cultura culinară a românului, pentru care cea mai bună legumă e carnea de porc.
Când pregătește românul nostru un grătar, nu se-ntreabă din ce animal să aleagă să-i sfârâie deasupra jarului, ci care să fie mai condimentată bucată dintre fleici, cefe, cotlete sau coaste.
Dar puiul?
Cu ce-a greșit puiul?
Puiul de ce să nu fie el băgat în seamă și de ce domnul Daia să nu susțină sus și tare – ALEGE PUIUL?
Și puiul poate să sfârâie la fel de frumos pe grătar, la fel ca o pastramă de oaie, ca un steak de vită sau ca o fleică de porc, mai ales dacă-i un pui dintr-o bucată, fără niciun os și ținut în baițul potrivit câteva zile.
Și puiul poate fi „vedet” la mesele simandicoase, când vrei să-ți uimești musafirii cu o bucată uriașă de carne din care să se-nfrupte o masă întreagă.
Așa că, alege puiul de grătar dintr-o bucată, de la Tăticu’ din ogradă, „meșterit” de dânsul de-l lasă făr'de oase, îl condimentează să-i dea aroma potrivită și-l îmbată’n bere, să miroasă grătarul a cuptor de pâine.
Acum poți întreba ce și cum pe WhatsApp 0723111113.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu