Când a venit ministrul agriculturii noastre cu sloganul ALEGE OAIA, eu am fost foarte supărat.
Păi ce, e ministru numai pentru oi, sau e ministru pentru
toate domesticele din ogradă?
Adică, cu ce-i oaia mai brează decât vaca, sau berbecul decât
capra?
Hai, că despre porc nu mai vorbesc, că ăla e deja o
axiomă în cultura culinară a românului, pentru care ce-a mai bună legumă e
carnea de porc.
Când pregătește românul nostru un grătar, nu se-ntreabă din
ce animal să aleagă să-i sfârâie deasupra jarului, ci care să fie mai
condimentată dintre fleici, cefe, cotlete sau coaste.
Dar puiul?
Cu ce-a greșit puiul?
Puiul de ce să nu fie el băgat în seamă și de ce domnul ministru
Daia să nu susțină sus și tare – ALEGE PUIUL?
Și puiul poate să sfârâie la fel de frumos pe grătar, la
fel ca o pastramă de oaie, ca un steak de vită sau ca o fleică de porc, mai
ales dacă-i un pui dintr-o bucată, fără niciun os și ținut în baițul potrivit
câteva zile.
Și puiul poate fi „vedet” la mesele simandicoase, când
vrei să-ți uimești musafirii cu o bucată uriașă de carne din care să se-nfrupte
o masă întreagă.
Așa că, alege puiul de grătar dintr-o bucată, de la
Tăticu’ din ogradă.
Aici poți întreba ce și cum m.me/FermaLuTaticu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu