Rulada din piept de pui
Vă povesteam pe la-nceput de vară, când tocmai intram în vacanța mare, despre nostalgiile trecutului, despre bucuriile vacanțelor mele din copilărie și despre gustul neasemuit al unui pui întreg afumat, pe care l-am recreat din aduceri aminte, dragoste și pui bine crescuți.
Dar săptămâna trecută, un alt fior ne-a cuprins pe toți ai casei – pregătirile pentru revenirea la școală.
Rechizite, că niciodată nu ne-ajung.
Haine noi, că nu știu de ce, dar mereu rămân mici.
Ghiozdane, că cele de anul trecut s-au rupt de-atâtea kilograme de-nvățătură.
Încălțăminte nouă, că de ... an de an trăim pe picior din ce în ce mai mare.
Teme de vacanță, că doar știm cu toții că porcul se-ngrașă cel mai bine în Ajun.
Și-mi zice una dintre fete:
Tăticule, ne poți da pachet la școală pui din ăla bun?
Grea-ntrebare!
Cum aș putea să-i dau copilului pachet la școală un copan, un piept sau jumătate de pui și să nu-l transform într-un purceluș murdar la gură și pe mâini?
Mi-am adus aminte că și mămica mea, când eram eu pici, îmi punea-n ghiozdan câte-un pachet cu de-ale gurii, dar mereu era câte-o felie de ceva bun, între alte două felii de pâine.
Așa că m-am pus pe treabă și am luat câte doi piepți, pe care i-am legat fedeleș și i-am tratat după aceeași rețetă plină de nostalgii ca și pe puii întregi afumați.
Doar că le-am dat mai puțin fum, ca să fie mai pe gustul celor mici și nu numai.
La final, mi-a ieșit o ruladă din piept de pui, pe care o pot tăia felii și o pot pune între două felii de pâine proaspătă, cu ceva verdețuri proaspete, tocmai bune de luat pachet la școală.
Așaa că, am reușit să-i fac pe plac fetiței mele, dându-i la școală, puiul care-i place așa de mult.
Bine-nțeles că am făcut mai multe perechi de piepți, să aibă parte și alții.
Cereți și voi rulada din piept de pui, pentru pofticioși.
Dar săptămâna trecută, un alt fior ne-a cuprins pe toți ai casei – pregătirile pentru revenirea la școală.
Rechizite, că niciodată nu ne-ajung.
Haine noi, că nu știu de ce, dar mereu rămân mici.
Ghiozdane, că cele de anul trecut s-au rupt de-atâtea kilograme de-nvățătură.
Încălțăminte nouă, că de ... an de an trăim pe picior din ce în ce mai mare.
Teme de vacanță, că doar știm cu toții că porcul se-ngrașă cel mai bine în Ajun.
Și-mi zice una dintre fete:
Tăticule, ne poți da pachet la școală pui din ăla bun?
Grea-ntrebare!
Cum aș putea să-i dau copilului pachet la școală un copan, un piept sau jumătate de pui și să nu-l transform într-un purceluș murdar la gură și pe mâini?
Mi-am adus aminte că și mămica mea, când eram eu pici, îmi punea-n ghiozdan câte-un pachet cu de-ale gurii, dar mereu era câte-o felie de ceva bun, între alte două felii de pâine.
Așa că m-am pus pe treabă și am luat câte doi piepți, pe care i-am legat fedeleș și i-am tratat după aceeași rețetă plină de nostalgii ca și pe puii întregi afumați.
Doar că le-am dat mai puțin fum, ca să fie mai pe gustul celor mici și nu numai.
La final, mi-a ieșit o ruladă din piept de pui, pe care o pot tăia felii și o pot pune între două felii de pâine proaspătă, cu ceva verdețuri proaspete, tocmai bune de luat pachet la școală.
Așaa că, am reușit să-i fac pe plac fetiței mele, dându-i la școală, puiul care-i place așa de mult.
Bine-nțeles că am făcut mai multe perechi de piepți, să aibă parte și alții.
Cereți și voi rulada din piept de pui, pentru pofticioși.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu