duminică, 12 martie 2023

HOF HĂRMAN



Ieri am fost furnizori dar și beneficiari în cadrul unui eveniment unde s-au servit aproape în exclusivitate produsele noastre.
Locația este fantastică, aproape de centrul Hărmanului, atmosfera caldă și primitoare într-o gospodărie tipic săsească, într-un punct gastronomic local înființat de două prietene de suflet.
Gazdele ne-au copt pâine cu făină integrală, cu cartofi și cu semințe, pe care au feliat-o și au uns-o cu ce le-am dus noi, adică:
- pastă din jumeri de pasăre peste care au așternut un strat de ceapă roșie tăiată mărunt
- untură tartinabilă de pasăre, presărată cu boia dulce și ceapă
- pate de rață cu un strat de castraveți murați tăiați mărunt
- pastă din brânză de capră cu ardei gras mărunțit
S-au mai servit bulete de brânză de capră tăvălite prin semințe, chifteluțe din carne de pui și curcan și piept de curcan afumat feliat.
Până aici v-am spus doar aperitivul pregătit de gazde.
Pentru felul principal, Tăticu și-a pus șorțul de bucătar și a pregătit afară la grătar doi pui dezosați complet și îmbătați în baiț de bere.
Când au fost bine făcuți, i-a feliat vecinu' Mămăligescu așa cum doar el știe și i-a scăldat într-o saramură făcută de Mămica de cu seară.
Între timp, doamna Ioana a pus-o de mămăligă, iar pe mesele participanților au ajuns castroane aburinde cu saramură de pui dintr-o bucată și mămăligă galbenă ca soarele.
Vreau să vă spun că s-au cam bătut turcii la gurile oaspeților de la oraș.
Și pentru că mai era jar pe grătar, Tăticu a mai pus la fript și ceafă de porc de la Tixi Măcelaru, plus vreo doi metri de cârnați de la Toma Cârnățaru, pe care gazdele le-au acompaniat cu câte o porție de cartofi natur cu un strop de ulei de măsline.
La final, tot gazdele de la HOF ne-au îndulcit cu o plăcintă cu mere în stil săsesc și cu un ceai savuros de la Marcella, tot de la noi din sat.
Despre băuturi nu vă mai spun, că nu-mi mai amintesc, sau nu mai vreau să-mi aduc aminte. 🙂
Oricum, vă recomand HOF HĂRMAN ca o locație de eveniment, sau doar pentru a lua un prânz altfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu